Byte av låssystem

– Byte av nyckelsystem, den 1/7

Från och med 2018-07-01 går det endast att passera grindarna till bryggorna med den nya säkerhetsnyckeln. Övriga lås kommer att bytas löpande under Juni.
Den gamla nyckeln (64 år!) är förbrukad och kan kastas.
Information om bytet har funnits/finns i mail-utskick, Facebook, hemsida och sms.

För tillfället är dessa lås utbytta:
Samtliga lås utom bryggor och sjöbodar.

– Försäljning av nya nycklar –

Hamnkontoret Smedjebacken
Lördag 26 maj      kl 13-18
Söndag 27 maj      kl 14-18
Onsdag 30 maj     kl 18-20
Fredag 1 juni         kl 18-20
Onsdag 6 juni       kl 18-20
Söndag 10 juni     kl 18-20
Söndag 17 juni      kl 18-20

Söderbärke
Lördag 26 maj     kl 09-13
Tisdag 5 juni        kl 18-20

Efter beslut på årsmötet kommer klubben att byta ut alla lås.
Det befintliga nyckelsystemet har varit detsamma i 50 år och ett stort antal obehöriga nycklar är i omlopp, vilket kraftigt påverkar säkerheten / stöldrisken.
Nya låssystemet blir med taggar. Detta innebär att klubben får kontroll på vem som har tillträde till klubbens lokaler och bryggor. Vi kommer även att kunna logga vem som passerat och möjlighet att inaktivera nycklar som förkommit eller där medlemsavgift uteblivit.
De nya nycklarna får en behörighet som gäller viss tid och vissa lås.
Så här fungerar systemet:

• Medlem betalar sin avgift och nyckeln aktiveras.
  • Medlemmen får uppdatera sin nyckel vid en nyckelläsare placerad vid hamnkontoret i Smedjebacken och en vid klubbstugan i Söderbärke.
  • Nyckeln fungerar som vanligt.
  • När behörighetstiden gått ut får man aktivera nyckeln igen vid nyckelläsaren.

Systemet kommer att installeras inom kort.
Nycklarna kommer att kosta 450 kr och fungerande nyckel återköps för 250 kr vid avslutat medlemskap.
Klubben kommer att börja sälja nycklar vid vår arbetsdag 26.e maj. Vi kommer även att ge möjlighet att köpa nycklar vid ytterligare tillfällen. Tid meddelas på hemsidan, Fb och anslag på hamnarna.

Det här inlägget postades i Startsida. Bokmärk permalänken.