Strömsholms kanal

hemsida: Strömsholms kanal

Strömsholmskanal följer Kolbäcksåns vattensystem genom Sveriges äldsta bruksbygd i ett omväxlande och naturskönt landskap.

Kanalen är 110 km lång och passerar genom 14 sjöar. Klicka här för att se en bild över kanalen.

Kanalsträckorna är korta, sammanlagt bara 12 km men med hela 26 slussar och en total stigning på100 m. Slussarna är således jämförelsevis höga och stigningen är Sveriges största.

Man kan resa på den ena dagen på morgonen från Stockholm och anlända kvällen därpå till det natursköna Smedjebacken vid sjön Norra Barken (Dalarna) som är en av Sveriges största insjöhamnar med anslutning till havet.

Smedjebackens Båtklubb kan erbjuda en stor och fin gästhamn med nybyggd kaj och flytbryggor, färskvatten och el.

Wc, dusch, kök, tvättmaskin och torktummlare.

Ny kort automat för bensin/diesel, även latrinsug finns.

Restaurang finns med fullständiga rättigheter alldeles intill vattnet.

Här kan du njuta av god mat på den stora altanen och titta på båtar som kommer och går.

Under augusti månad v 33 anordnar Smedjebackens Båtklubb Poker Run med ca 50 muskelbåtar från hela Sverige. Fartfylld och mullrande upplevelse.